Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-09@07:24:55 GMT

شاعر 37 ساله ای با 22 کتاب شعر و ترانه

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۶۵۳۱۹

شاعر 37 ساله ای با 22 کتاب شعر و ترانه

ایرانی گرچه اکنون از زادگاهش دور است اما همچنان از تحولات موطنش تاثیر می پذیرد و آن را در شعرهایش بازتاب می دهد.
در سکانس آخر نشانه های بسیاری از فیلم ها ، کتابها و انیمیشن ها به چشم می خورد که نشان از علاقمندی وی به دنیای فیلم و کتاب و تاثیر پذیری وی از این هنرها دارد.
به گزارش ایرنا،' سکانس آخر' و ' فروشی نیست' جدیدترین آثار این شاعر و ترانه سراست که مضمونی اجتماعی و عاشقانه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فکر بودن یا نبودن/ درد این قرن مدرنه/ وقتی انقلاب یک زن/ مرد این قرن مدرنه/به سرم زده دوباره/کنج تاریکی بشینم/تا برای چندمین بار/فیلم هملتُ ببینم/شاید این دفه یه جاییش/درد تاریخُ بفهمم/تا که زنده ام دلیلِ/مردن از بیخُ بفهمم/هنوزم برام سئواله/اگه دنیا یه نفس بود/چرا دستای براندو/اتوبوسی از هوس بود...'
داستان شاعر شدنش را چنین روایت می کند: سال سوم راهنمایی بودم ، دختر خانمی در برنامه تلویزیونی شعر خواند ، آن موقع حتی نمی دانستم قالب شعرش چیست ، با خودم می گفتم یعنی اینها چه طور شعر می گویند ، یعنی می شود من هم روزی شعری بگویم.
خیلی تلاش کردم چیزی بنویسم، خاطرم هست روزی از روی شعری که بعدها فهمیدم غزل بود یک جورهایی کپی کردم و چیزی نوشتم که مدل خواندنش آنطور باشد، یعنی وزن و قافیه و همه چیزش درست باشد، که البته بعدها فهمیدم نه وزنش درست بوده و نه قافیه ، ولی آقای سهیلی معلم ادبیاتمان برای اینکه دلم نشکند تشویقم کرد و گفت پسرم عالی بود.
یک روز، در بین کتابهای برادر بزرگترم *هشت کتاب* سهراب سپهری را پیدا کردم و وقتی صفحه ای را باز کردم ، اتفاقی به این خط برخوردم: ' مادرم استکان ها را در خاطره ی شط میشست. '
یک دفعه جا خوردم ، انگار داشت حرف دل مرا میزد، تند تند صفحات دیگر را خواندم . پس از آن شبی نبود که قبل از خواب شعری از سهراب نخوانم، انقدر که بعد از مدتی تمام شعرهایش را حفظ بودم، هنوز هم تمام شعرهایش حتی شعرهای بلندش مثل مسافر و صدای پای آب را حفظم .
آنقدر تحت تاثیر سهراب بودم که وقتی باران می بارید به یاد شعر زیر باران باید رفت پنهان از چشم مادر زیر باران می ایستادم و با وجود سرماخوردگی بعد از آن برایم لذت بخش بود .
خودم هم گاهی چیزهایی می نوشتم ولی خجالت می کشیدم جایی بخوانم همیشه با خود میگفتم من کجا و شاعری کجا.
همینطور تا دوم دبیرستان غرق شعرهای سهراب بودم که یک روز دوستی نوشته هایم را خواند و گفت چرا انجمن شعر نمیری و بعد مرا با خود به انجمن شعر برد . یادم هست اولین بار که شروع کردم به خواندن، کاغذ در دستانم می لرزید ولی وقتی خواندنم تمام شد همه دست زدند و این حس خیلی خوبی بود، انگار آدم مهمی شده بودم.
یادم هست آن روز شاعری در انجمن رونمایی و امضای کتاب داشت . با خودم گفتم یعنی می شود من هم روزی کتاب داشته باشم.
بهروز ایرانی امروز 22 کتاب منتشر کرده و می گوید که تا پایان سال نیز هشت کتاب دیگر از وی روانه بازار خواهد شد.

کتاب قله ی سقوط که چندی پیش منتشر شدمجموعه اشعار مرکب من است که اولین مجموعه شعر مرکب چاپ شده در ایران است.
طراح جلد 24 جلد از این سی کتاب رفیق ارزشمند همشهری میلاد صدیق است.
سال ها از آن روز می گذرد، به خیلی از آن آرزوهای هنری رسیده ام، ولی نمی دانم، چرا دلم می خواهد همه ی این شعرها و کتابها را بدهم برای اینکه به آن لحظه برگردم .
به نظر من فیلم های خوب می توانند آدم ها را از جایی که هستند سال ها جلوتر ببرند.
ایرانی می گوید : بارها شده فقط یک دیالوگ خوب، زندگی من را به شکل زیبایی تغییر داده و‌ این هنر آن نویسنده است که به ما اجازه می دهد تا راهی که سال ها طی کرده در یک فیلم بدست بیاوریم.
معتقد است : هر آدمی باید قبل از مرگش حداقل چند فیلم خوب ببیند، چند کتاب خوب بخواند ، تا خود را بهتر درک کند.
22 کتابی که از وی منتشر شده :کاملا اتفاقی،در پشتی،لطفا دست نزنید،خوشبختی آدم ساده ای بود،آقا بلیطتون،پیاده رو،گلوله ها برنمی گردند،نامه ای برای بانو،کندن،صندلی خالی،یکی تو این خونه هست
،ازت ممنون،مسافرخونه،بزن تو صورتم رفیق ،اشتباه تایپی، بعضی چیزها، بقایای مرگ،سی و‌دو حرف جامانده، قله ی سقوط، لباس طوسی، سکانس آخر،فروشی نیست نام دارند.
6030
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها انقلاب سهراب سپهری شعر مرگ وزن جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۵۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش ملی میرزا احمد داواشی، شاعر بلندآوازه‌ی کُرد برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب، دکتر مسعود بیننده در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت: این همایش در سطح ملی در مورد شاعر مردمی بلندآوازه و نام‌آشنای منطقه غرب ایران، میرزا احمد داواشی، در تاریخ ١٩ اردیبهشت ماه در دانشگاه کردستان برگزار خواهد شد. 

وی گفت: پژوهشکده‌ی کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان در نظر دارد در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود و همچنین ایجاد بستری برای شکل‌گیری و تقویت گفتمان علمی درباره شاعران و شخصیت‌های فرهنگی مناطق مختلف کردستان در ذیل عنوان سلسله رویدادهای معنوی ایران، همایش ملی میرزا احمد داواشی شاعر نامی منطقه غرب کشور را ۱۹ اردیبهشت ماه سال جاری در محل دانشگاه کردستان برگزار کند.

بیننده افزود: از ۴۲ مقاله رسیده به دبیرخانه همایش میرزا احمد داواشی ۳۱ مقاله جهت ارائه به صورت سخنرانی پذیرفته شده و ۴ مقاله نیز به صورت پوستر ارائه خواهد شد. 

دبیر علمی همایش میرزا احمد داواشی اضافه کرد: در این همایش دو سخنرانی اصلی و ۱۰ پانل تخصصی در طی برنامه‌های همایش اجرا می‌شود. 

بیننده در ادامه با اشاره به زندگی ادبی پربار این شاعر نامی بیان داشت: میرزا احمد داواشی(۱۳۵۹-۱۲۷۹ه ش) شاعر شیرین‌سخن، نکته‌سنج، زیباسرا، زیبابین و فصیح واژه است که اشعارش را به زبان کردی و در قالب گویش‌های گورانی-هورامی و سورانی-جافی سروده است. 

وی درباره دیگر خصیصه ادبی اشعار این شاعر نامی اظهار داشت: میرزا احمد که جزو آخرین اعضای نسل شاعران گوران‌سرای کردستان ایران است در شهر روانسر از توابع استان کرمانشاه چشم به جهان گشوده و قریحه شاعرانگی و استعداد بداهه‌گویی‌اش در گستره‌ی جغرافیای فرهنگی این منطقه که طبیعت بکر و زیبای اورامانات، پاوه و جوانرود را شامل می‌شود رشد و نمو یافته است. 

وی تصریح کرد: میرزا احمد که به لقب داواشی معروف است در ذیل اشعارش معمولا به همان نام خوش‌آوی خودش یعنی احمد که یکی از نامهای مبارک پیامبر اسلام(ص) است خود را ندای شاعرانه زده و ختم اشعارش را با بستار زیبای پیامی عمیق و گوهروار می‌آراید، چنین است که لقب داواشی در افواه عامه شهرت دارد و نام احمد همان لقب شعری اوست.  

دکتر بیننده مدیر پژوهشی مطالعات تاریخ و فرهنگ پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان در ادامه بیان کرد: بدون شک برگزاری چنین همایش‌هایی فرصتی خواهد بود که از طریق آن شاعران و شخصیت‌های ادبی و فرهنگی ایران در منطقه کردستان معرفی شده و زمینه‌ی مناسبی برای تولید متون علمی در مورد آن‌ها و همچنین بستری برای انتشار این یافته‌های علمی و پژوهشی فراهم آید. 

وی در پایان عنوان کرد: این دست از شاعران اگرچه در گستره‌‌ی وسیعتر زبان‌ها و فرهنگ‌های دیگر کمتر شناخته شده هستند، اما صدای زیست‌جهان واقعی عامه مردم بوده و زبان گویای جامعه‌ و فرهنگ ما به شمار می‌آیند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موسیقی می تواند مصائب جامعه را کاهش دهد
  • همایشی برای «میرزا احمد داواشی» شاعر کرد زبان در دانشگاه کردستان
  • به روز رسانی| هاشمی: قول حضور در جام یونس شکوری را داده بودم
  • تازه ترین کتاب حمیدرضا برقعی به نمایشگاه کتاب آمد
  • توخل فاش کرد: شیفته این اسطوره رئال بودم
  • بازیکنان دورتموند و خواندن ترانه Someone like you از ادل پس از رسیدن به فینال لیگ قهرمانان اروپا / فیلم
  • تازه ترین کتاب اسماعیل امینی درباره مردم کوچه و بازار است
  • همایش ملی میرزا احمد داواشی، شاعر بلندآوازه‌ی کُرد برگزار می‌شود
  • یک مصاحبه جذاب با کیلین مورفی درباره فیلم «چیزهای کوچک مانند این»
  • نشست تخصصی قرآن پژوهی برگزار می‌شود/ بازخوانی مصحف شریف کوفی